Wat is het fiscale voordeel als ik een 56+ medewerker in dienst neem?

De Belastingdienst geeft werkgevers een korting op de WW- en WIA/WAO-premie als je een oudere werknemer (56+) een contract geeft. Dit heet de mobiliteitsbonus en het kan oplopen tot 7.000 euro per jaar

Wanneer komt u in aanmerking?
Als je een werknemer van 56 jaar of ouder in dienst neemt met een WW-, bijstands- , arbeidsongeschiktheids- of ANW-uitkering (NB vóór 1 januari 2015 was de leeftijdsgrens 50).

Hoeveel korting krijgt u?
Het maximale voordeel kan oplopen tot € 7000,- bij een dienstverband van 36 uur (€ 583,34 per gewerkte maand). Als de medewerker minder uren bij u werkt wordt ook de korting evenredig minder. De korting geldt voor maximaal 3 jaar.

Zijn er nog andere eisen?
Het maakt niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract krijgt. Ook de hoogte van de uitkering heeft geen invloed op de premiekorting.

Wat moet ik doen?
Je past de premiekorting zelf toe bij de loonaangifte.
De Belastingdienst heeft een Subsidiecalculator gemaakt waarmee je precies kunt uitrekenen hoeveel korting je krijgt.

Hoe meld ik een vacature aan?

U kunt uw vacature aanmelden per mail op info@wsp-rijnstreek.nl

Een werkgeversadviseur van WSP Rijnstreek neemt vervolgens contact met u op om de vacature met u door te nemen en afspraken te maken over de procedure.

Zijn er kosten verbonden aan de diensten van het Werkgevers Servicepunt Rijnstreek?

De dienstverlening van het Werkgevers Servicepunt Rijnstreek is geheel kosteloos. U betaalt niet voor de werkzaamheden van de adviseurs of activiteiten op gebied van werving en selectie.

Hoe lang duurt het voordat ik een geschikte kandidaat heb?

De ene vacature kan sneller worden opgevuld dan de andere. Dat ligt uiteraard geheel aan de beschikbare kandidaten en de aard van de vacature. Wel kunt u met het WSP een zoekperiode afspreken. Als u een personeelsbehoefte voorziet in een wat verdere toekomst, is het verstandig alvast vroegtijdig met het WSP contact op te nemen. Waar mogelijk kan het WSP dan eventueel ook actie ondernemen door mensen op te leiden voor de toekomstige vraag.

Welke gemeenten zijn vertegenwoordigd in het Werkgevers Servicepunt Rijnstreek?

In het Werkgevers Servicepunt Rijnstreek werken de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop samen. Daarnaast hebben we een samenwerkingsverband met het werkbedrijf van de arbeidsmarktregio Holland Rijnland en met UWV.